21.03.2009: Intervijas Francijas “Le Monde” un Vācijas “Die Zeit”, dalība Radio SWH raidījumā “Eiropas balsis”

231px-le_monde_logosvgCeturtdien, 2009. gada 19. martā, sniedzu interviju ietekmīgajam Francijas laikrakstam „Le Monde”, kuras korespondents Olivjē Truks (Olivier Truc) ir nosūtīts uz Latviju, lai gatavotu īpašu rakstu par krīzi Latvijā. Intervijā, galvenokārt, tika skartas tādas tēmas kā Parex bankas sabrukums, budžeta apcirpšanas, jaunas valdības veidošana, un – galvenais – vai Latvija spēs izkļūt no krīzes. Truka kungs intervēs arī virkni citu cilvēku Latvijā, bet rakstu, kad tas tiks publicēts, iespēju robežās pārpublicēsim šajā mājas lapā.

220px-die_zeitsvgNedaudz agrāk sniedzu arī savu komentāru par situāciju Latvijā ietekmīgajam Vācijas laikrakstam „Die Zeit” (2009. gada 5. marta numurā, rakstā „Die Note der Halbstarken”, ko latviski varētu aptuveni tulkot kā „Pusspēcīgo likstas”). Raksta autoram Kristianam Tenbrokam (Christian Tenbrock) norādīju, ka neskatoties uz to, kas šobrīd notiek Latvijas ekonomikā, esmu optimistisks par mūsu spējām tikt ar šo krīzi galā, jo mūsu vēsture, pat salīdzinoši nesenā, 20. gs. 90.-to gadu sākumā, ir pierādījusi mūsu tautas izturību un spēju pārvarēt smagus pārbaudījumus.

Sestdien, 2009. gada 21. martā sniegšu interviju vienam no lielākajiem Japānas laikrakstiem un kopā ar Ģirtu Valdi Kristovski piedalīšos Radio SWH raidījumā „Eiropas balsis”, plkst 13:00.