Kampaņa Kurzemes pilsētu ielās

dsc04670-resize1Aizgājušo piektdien un sestdien, šā gada 24. un 25. aprīlī, kopā ar maniem kolēģiem, LSDSP Eiropas Parlamenta deputātu kandidātiem Kristīni Apsaloni, Ervinu Labanovski, Irinu Vojevodu un vietējiem LSDSP pārstāvjiem un atbalstītājiem tikos ar vēlētājiem „uz ielas”, jo gan Kuldīgā, gan Ventspilī iedzīvotāju iecienītās vietās bijām uzstādījuši priekšvēlēšanu teltis.

Uzrunājām pilsētu ielās garāmgājējus, iepazīstinājām gan ar sevi, gan ar mūsu Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu materiāliem. Jāteic, ka atsaucība bija negaidīti un tāpēc jo īpaši patīkami liela un draudzīga, lai gan bija dzirdami arī vienaldzības pārņemti viedokļi par to, ka diez vai kas vairs darāms lietas labā. Jāatzīst, ka pilnīgi saprotamu iemeslu dēļ krīzes apziņa diezgan stipri pārņēmusi iedzīvotāju prātus. Daudzi jautāja – kur ir cēloņi Latvijas nevarībai, kāpēc pie mums ir ne tikai sliktāk kā vidēji Eiropas Savienībā, bet pat salīdzinot ar mūsu kaimiņvalstīm Igauniju un Lietuvu?

Atgādināju, ka nedz izmisums, nedz pasīva situācijas novērošana nepalīdzēs mums pārvarēt šos smagos laikus un tikai aktīvi rīkojoties, piedaloties valsts pārvaldes procesos pilsoniskās līdzdalības līmenī, ziņojot par nepilnībām un piedāvājot savas idejas, pat vistrakākās (!), citiem vārdiem – sniedzot viens otram palīdzīgu roku un smagi strādājot mēs varēsim ne tikai krīzi pārdzīvot, bet arī iziet no tās stiprāki un nākotnē arī daudz turīgāki.

Mums nevajadzētu aizmirst, ka esam Eiropas Savienības dalībvalsts un ka ekonomiskās grūtības ir globāla mēroga fenomens, tāpēc pretēji daudzviet jau izskanējušam viedoklim, ka mums it kā vajadzētu norobežoties un ieviest protekcionisma mehānismus, tieši otrādi – ir aktīvi jāsadarbojas visas Eiropas līmenī ar citām valstīm, jo pat lielie un pārtikušie nespēs tikt galā vieni paši. Diemžēl bez LSDSP neviens cits politiskais spēks Latvijā, kas izvirzījis savus kandidātus EP vēlēšanām, nepiedāvā Eiropas mēroga programmu ekonomiskās vides uzlabošanai Eiropas Savienībā, tostarp Latvijā. Un publiskā telpā, kur dominē labējās partijas, šādas alternatīvas nepiedāvā.

No pieredzētā secinājām, ka turpmāk rīkosim biežāk tikšanos ar vēlētājiem tieši „uz ielas”, jo tādējādi varam uzrunāt ievērojami vairāk iedzīvotāju un arī sarunas ir daudz dzīvākas un interesantākas gan mums, gan vēlētājiem.

Vēlos pateikties arī Piltenes un Alsungas iedzīvotājiem par viņu atsaucību un īpašo interesi par enerģētiskās drošības jautājumiem, tostarp, enerģētiski vērtīgo audžu attīstīšanu savos novados.