Dejas priesteriene – Vija Vētra

Šobrīd Latvijā viesojas visā pasaulē pazīstamā latviete – indiešu klasiskās dejas izpildītāja un horeogrāfe Vija Vētra. Viņa ir deju pasaules leģenda, septiņus gadus desmitus veltījusi dejošanai un pat šobrīd, neskatoties uz 90 gadu vecumu un nesen pārciesto gūžas operāciju, turpina mūs priecēt ar brīnišķīgām dejas prasmēm!

Vakar Latviešu biedrības namā norisinājās arī viņas jubilejas koncerts “Dzīve dejā”, kura noslēgumā mākslinieci sveicu dzimšanas dienā un pasniedzu ziedus arī es – kā vadītājs un pārstāvis no Saeimas deputātu grupas parlamentārajai sadarbībai ar Indiju, – pateicoties māksliniecei par viņas devumu Latvijas popularizēšanā Indijā un citur pasaulē.

Jāatzīmē, ka Indijā par viņu ir uzņemta filmu, un viņu arī personīgi ir pieņēmuši Indijas leģendārie valsts vadītāji – Džavaharlals Neru un Indira Gandija. Latvija viņu apbalvojusi ar Trīs zvaigžņu ordeni un Kultūras ministrijas Atzinības rakstu. Nule iznākusi arī grāmata par viņas dzīvi dejā – ar lieliskām fotogrāfijām. Spēku un veselību novēl viņai Indijas draugu grupa Saeimā!