Par neatkarīgu Indiju!

Vakar, 20. augustā, kārtējo reizi Latvijā norisinājās oficiāla Indijas neatkarības dienas svinēšana – Rīgas Latviešu biedrības namā, kur vizītē ieradās Indijas vēstniece Zviedrijā un Latvijā, viņas ekselence Banašri Bose Harisones kundze. Kā goda viesis un Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Indijas parlamentu vadītājs tiku uzaicināts arī es, kā arī, bez šaubām, LU Indijas studiju un kultūras centra vadītāja, profesore Sigma Ankrava, kuras panākumus Indijas un Latvijas akadēmiskās sadarbības veicināšanā vēstniece pieminēja savā uzrunā.

Indija guva savu valsti 1947. gadā, kad Lielbritānija atzina tās neatkarību un sadalīja Indiju divās daļās, musulmaņu Pakistānā un hindi Indijā.

Pasākuma otrajā pusē mūs izklaidēja indiešu deju profesionāles. Tikai viena no viņām gan bija dzimusi Indijā, pārējās bija vietējās dejotājas, starp kurām sevišķi gribu izcelt Larisu Podskočaju – manuprāt, viņa ir vienkārši lieliska dejotāja. Pati labākā! Viņas izpildījumā indiešu tradicionālā deja kļūst mīļa arī latvieša acij un dvēselei.