Iesalnieks un Parīze

Pirms pāris dienām LTV “Panorāmā”, runājot par Parīzes aktuālajiem notikumiem, tika citēts NA pārstāvis Jānis Iesalnieks, kurš paredzēja tādu pašu nākotni Latvijai – un pie tā, viņaprāt, būšot vainīgas konkrētas partijas –  Vienotība, Saskaņa un Latvijas Reģionu Apvienība. Atļaušos komentēt…

Vai Iesalnieks ir kritis par upuri Parīzes teroristiem un grauj valdību, kurā pats strādā? Un vai viņš vispār zina, ko valdība darījusi bēgļu uzņemšanā, lai Latvija nākotnē būtu droša? Piemēram, ka paši izvēlēsimies, kurus uzņemt, un ka tās būs ģimenes ar bērniem, ka ģimenes vēlāka apvienošanās neattieksies uz tiem, kam pāri 18. Kā var no dažiem simtiem izaugt teroristi, kurus mūsu drošības iestādes nepamanīs? Norvēģu Breivīks nebija radikāls musulmanis, bet apšāva pustikdaudz savu tautiešu, cik teroristi Parīzē… Kā tikt galā ar mūsu pašmāju “breivīkiem”, jo viņi jau te sen ir?

Jājautā arī, vai Iesalnieka jaunskungs nojauš, ka Francija bija koloniāla vara, kurā ieceloja daudz alžīrieši, īpaši tad, kad guva neatkarību no Francijas, jo tie, kas cīnījās kopā ar franču armiju pret neatkarības kustību, baidījās par savu dzīvību. Atentātu pret de Gollu organizēja nevis musulmaņi, bet Francijas labējie!

Intervijā aģentūrai LETA jau sestdien paudu, ka terora akts var novest pie ES sasķelšanās un tad varam atgriezties pie tādas Eiropas, kāda bija pagājušā gadsimta 30-ajos gados. Kā tad Iesalnieks domā aizstāvēt Latviju? Ja mēs neizrādītu Itālijai, Francijai, Vācijai, Grieķijai kaut mazu pretīmnākšanu, mazliet solidaritātes bēgļu krīzē, kāpēc šim valstīm būtu jāsolidarizējas ar mums? Tās valstis ir arī NATO vastis.

Skaidrs, ka Eiropas līdz šim liberālo bēgļu politiku jāmaina, par to jau runājām Saeimas Eiropas lietu komisijas izbraukuma sēdē Muceniekos. Godīgumam jābūt abpusējam. Nevar iemest pases krūmos, pāriet robežu, un tikai mutiski pieprasīt uzreiz bēgļa statusu. Latvija savā prezidentūras laikā sasauca ārkārtas dalībvalstu iekšlietu ministru sēdi, lai ātrāk virzītu uz priekšu vienotu datubāzi par iebraucējiem un izbraucējiem ES Šengenas zonā. Tas bija Vienotības ministrs, kas to sasauca. Slikti? Bet pie citu valstu liberālās imigrācijas politikas Vienotība nav vainīga!