Eiropas Parlamenta vēlēšanu gaidās

JAUNĀS VIENOTĪBAS kandidātu saraksta prezentācijā pirms drīzajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām, kuras notiks jau šī gada 25. maijā, aizdomājos par to, cik ārkārtīgi svarīgi tas ir Latvijai. Esam ceļā uz tās vidējā dzīves līmeņa sasniegšanu, un vienlaikus Eiropas Savienība ir miera un drošības uzturētājs.

Bažas rada tas, ka šobrīd acīmredzami notiek aktīva kampaņa pret Eiropas Savienību. Vai tiešām nākamajai paaudzei, mūsu bērniem vajag piedzīvot to, kam iepriekšējā izgāja cauri 2. pasaules karā, kad bijām 30 gadus izolēti no pārējās pasaules? No kurienes rodas šī šķeltniecība – vai tā ir pašu tuvredzība vai politiskā ietekme no austrumu kaimiņa? “Der Spiegel” jau tikko bija raksts par to, kā Putina režīms finansē dažādas “interesantas” organizācijas ar tālākejošu mērķi panākt, lai Eiropa atgrieztos tajā stāvoklī, kāds bija 1920-ajos gados.

Un jāsaka, ka daudzi diemžēl skatās uz Eiropas Savienību kā tikai komerciālu projektu, aizmirstot par tās lomu miera un drošības jomā. Paskat, ko šāda attieksme ir nesusi Lielbritānijai – Brexit ir vislielākā politiskā krīze tās vēsturē! Un iedomāties, ka mums Latvijā pietiks ar NATO, ir ilūzija: mēs nevarētu atļauties pat 2% budžeta iemaksu, ja Eiropas Savienība mūs nebalstītu ekonomiski ar saviem struktūrfondiem.

Jāatzīmē arī, ka mums atšķirībā no daļas valstu parlamentā – Saeimā ir Eiropas lietu komisija, kurā tiek skatītas Eiropas Savienības piedāvātās regulas un direktīvas, un mēs jau no pirmās dienas ar plašu visu nozaru ministriju ekspertu loku piedalāmies to izstrādē mūsu vēstniecībā Briselē, iekļaujot dokumentu projektos arī Latvijai nozīmīgas lietas. Un tāpēc ir svarīgi, lai mums ir arī kompetenti un jaudīgi cilvēki Eiropas Parlamentā!