Kā baudīt dzīvi “jaunajā normalitātē” – BET BET koncerts Jaunjelgavā

Ik gadu Jaunjelgavā notiek Elizabetes Magdalēnas triju dienu svētki. Šoreiz Liepu parka estrādē to ietvaros uzstājās virtuozā ebreju mūzikas grupa Riga Klezmer Band, un pēc tās uz skatuves kāpa Bet Bet “veči” – kā izteicās pats Zigfrīds Muktupāvels, piesakot savas grupas 30 gadu jubilejas koncertu.

Lielajā skatītāju pulkā (estrāde bija pārpildīta) tomēr varēja just atšķirību no iepriekšējā gada, kad uzstājās Autobuss debesīs. Tad bija neaprakstāms atvieglojums, ka “kovida” sērga beigusies, un – kaut piesardzīgi – drošības pasākumi tika atcelti, cilvēki atkal varēja pulcēties un priecāties. Tāpēc “autobusu” uzreiz sagaidīja ar gavilēm – esam atkal brīvi!

Šoreiz jau dziļi apziņā bija nosēdusies atziņa, ka “kovids” ir uz ilgu laiku, un cilvēki bija kļuvuši apdomīgāki. Koncertu varēja apmeklēt tikai pilna cikla potētie, izslimojušie vai nesen testētie. Lielais vairums varēja uzrādīt viedtālruņos “kluci”, digitālo sertifikātu.

Taču Riga Klezmer Band ar savām ebreju tautas pacilājošām meldijām, kā arī klasisko mūziķu aranžējumiem drīz apliecināja, ka dzīve turpinās arī jaunos apstākļos, publika pat sākt dziedāt līdzi Tumbalalaika jidiša valodā dziedātās dziesmas piedziedājumam!

Kad uz skatuvēs kāpa Bet Bet, Zigfrīds sāka ar “Vecais zābaciņš”, tad viss aizgāja… Beigās cilvēki pat skrēja dejot skatuves priekšā, bet sēdošie ieslēdza gaismu telefonos un ar paceltām rokām māja ar tiem kā vecajos, labajos laikos! Bet jaunietis, kas visu laiku bija ieurbies savā “viedajā”, pacēla galvu un izbrīnīts sāka vērot līksmību sev apkārt!

Nobeigumā teikšu tāpat, kā mudināja Zigfrīds Muktupāvels, – nu, tad tiekamies uz Bet Bet koncertu Jaunjelgavā atkal pēc 10 gadiem!