Intervija Japānas laikrakstam “The Sankei Shimbun”, dalība Radio SWH raidījumā “Eiropas balsis”

sankei071208-resize2009. gada 21. martā sniedzu interviju vienam no lielākajiem Japānas nacionālajiem laikrakstiem „The Sankei Shimbun”. Laikraksta Maskavas biroja galvenais korespondents Sato Takao veido īpašu izvērsumu par krīzi Latvijā un savas vizītes laikā Rīgā intervējis vairākus mūsu valsts ekspertus par tās sekām, pārvarēšanas ceļiem un pašreizējiem notikumiem.

Sarunā ar S. Takao kungu uzsvēru, ka diemžēl mums vajadzēja piedzīvot lielu krīzi, lai apzinātos parazītiskā birokrātijas aparāta apmērus un sāktu izārstēt valsti no šīs slimības, ko esam ne tikai pārņēmuši no PSRS modeļa, bet arī par nelaimi „veiksmīgi” arī izvērsuši. Neskatoties uz grūtībām, ir arī virkne citu labumu, kā piemēram, piena produktus šobrīd varam pirkt pa tiešo no zemniekiem, kas, savukārt, palīdz ne vien viņiem izdzīvot šajos skarbajos laikos, bet arī ietekmē cenas veikalos, ļaujot ietaupīt tiem cilvēkiem, kuriem šī krīze ir laupījusi lielu daļu ienākumu. Tas viņu imponēja. Ja cienījamais žurnālists turēs solījumu un atsūtīs raksta kopsavilkumu, publicēšu to savā mājas lapā.

Aicinu Jūs arī noklausīties Radio SWH radījuma „Eiropas balsis” 2009. gada 21. marta ierakstu, kur kopā ar Ģirtu Valdi Kristovski debatēju par aktuāliem notikumiem Latvijā un Eiropā.