Tikšanās ar kurzemniekiem Talsu pusē

talsi_11Š. g. 2009. gada 26. martā devos braucienā uz Kurzemi – Sabili, Stendi un Talsiem, lai tiktos un aprunātos ar vietējiem iedzīvotājiem. Šajā Kurzemes pusē, kura savā ziņā ir arī manas dzimtas šūpulis, nebiju kādu laiku bijis, tāpēc gribēju uzzināt, kā šobrīd dzīvo un strādā cilvēki Talsu pusē. Braucienā mani pavadīja mani kolēģi un draugi no LSDSP – EP deputātu kandidāte, starptautisko tiesību maģistre Kristīne Ilze Apsalone un EP deputātu kandidāte, vides speciāliste, bijusī Sabiles novada domes priekšsēdētāja, šā sasaukuma deputāte Lolita Neilande.

Interesantās un ļoti atklātās diskusijās kopā ar iedzīvotājiem dalījāmies savos iespaidos par pašreizējo situāciju valstī, par korupciju un politisko atbildību, par Latvijas deputātu darba efektivitātes uzlabošanu un valsts interešu aizstāvēšanu Eiropas Parlamentā. Bija patīkami apzināties, ka LSDSP sagatavotā priekšvēlēšanu programma ļoti tieši atspoguļo cilvēku intereses šajos tautai skarbajos laikos. Īpaši lielu interesi izraisīja manis stāstītais par alternatīvās enerģijas avotu izmantošanas iespējām Latvijā. Diemžēl Latvijas medijos fakts, ka mūsu valsts var būt pašpietiekama energoresursu ražotājvalsts, tiek atspoguļots neefektīvi, jo daudziem cilvēkiem tas bija patīkams pārsteigums. Neskatoties uz bieži vien valdošo skepsi un izmisumu, cilvēki bija ļoti atsaucīgi un interesējās par dažādām norisēm politikā Latvijā, arī Eiropā un citur pasaulē.

Ar prieku konstatēju, ka Latvijas iedzīvotāji ir ļoti vispusīgi izglītoti un rūpīgi seko politikas norisēm plašā jautājumu lokā. Īpaši patīkama bija kāda kunga atziņa Talsos, ka pateicoties manas vizītes laikā gūtajām atziņām viņš nopietni apdomās iespēju pievienoties un atbalstīt LSDSP. Kā izrādās, informācijas trūkums mēdz būt viens no lielākajiem ienaidniekiem jebkuras organizācijas darbā.

Pēc sarunas klātesošajiem piedāvāju noskatīties Askolda Saulīša veidoto dokumentālo filmu “Parāds Afganistānai”, kura vēsta par svarīgu epizodi manā dzīvē un tapusi kā daļa no pateicības cilvēkam, kas savulaik man izglābis dzīvību Afganistānā.

Laikraksta “Talsu Vēstis” raksts par manu vizīti Talsu pusē (*.jpg, 2.5MB)