Jaunie Eiropas sociāldemokrāti ir mūsu nākotne

changeforeuropeNo 16. līdz 19. aprīlim Briselē norisinās Eiropas Sociāldemokrātu jaunatnes organizācijas (ECOSY) 9. Kongress ar mērķi ievēlēt jaunu vadību un pieņemt jaunu rīcības plānu saistībā ar gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām, kā arī kampaņas laikā sapulcināt sociāldemokrātu jaunatni un aktīvistus no visas Eiropas.

“ECOSY ir mūsu nākotne!”, teica Zita Gurmai, Eiropas Sociāldemokrātu partijas Sieviešu sektora prezidente, uzrunājot klātesošos Eiropas Sociāldemokrātu jaunatnes organizācijas (ECOSY) 9. Kongress atklāšanā 16. aprīlī Briselē, Eiropas Parlamenta telpās.

Konferences atklāšanā Eiropas Parlamenta Sociāldemokrātu grupas (PES) prezidents Martins Šulcs (Martin Schulz) aicināja sociāldemokrātus visā Eiropā kopīgi cīnīties par 3 būtiskām lietām: par vienlīdzīgu attieksmi un vienlīdzīgu atalgojumu kā vīriešiem, tā sievietēm, par sociālo vienotību un sociālo aizsardzību un par mieru. Savukārt, Pjero Fassino, ES Īpašais sūtnis Birmā un bijušais Itālijas Kreisi-demokrātiskās partijas vadītājs uzsvēra nepieciešamību Eiropai būt vienotai: “Globalizācijas vislielākā pretruna ir tā, ka viss ir globāls, izņemot politiku. Mēs saskaramies ar globāla mēroga problēmām, tomēr cenšamies tās risināt katrs atsevišķi. Bet neviena valsts nav spējīga atrisināt šo krīzes problēmu darbojoties izolēti!”

ECOSY – Eiropas Sociāldemokrātu jaunatnes organizācija pagājušajā vasarā, gatavojoties Eiropas parlamenta vēlēšanām, pieņēma manifestu ar nosaukumu “Pārmaiņas Eiropai” un vienojās par deviņiem mērķiem 2009. gadam.

Eiropas Jauno sociāldemokrātu manifests “Pārmaiņas Eiropai” (*.pdf, 185KB)