Eiropas sociāldemokrāti turpinās cīnīties par sociāldemokrātiskām vērtībām

eurozone_ireland_feb182009_1-resize7. jūnija vakarā noslēdzās Eiropas Parlamenta vēlēšanas, kas pārsteidza gan ar vēlēšanu iznākumu, gan ar negaidīti zemo balsotāju skaitu. Daudzi Eiropas Savienības pilsoņi, krīzes nomākti un nacionālo politisko cīņu pārņemti, neuzskatīja par vajadzīgu izteikt savu viedokli, balsojot Eiropas līmenī.

“Mēs esam cietuši zaudējumu, bet mēs joprojām paliekam otrā lielākā grupa Eiropas Parlamentā,” uzsvēra Eiropas Sociāldemokrātu Parijas prezidents, Pols Nīrups Rasmusens (Poul Nyrup Rasmussen), komentējot Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultātus.

“Mums bija alternatīva Eiropai, bet tā nebija pietiekami redzama. Eiropai joprojām ir nepieciešams jauns virziens. Mēs atrodamies lejupslīdes vidū, un tā nekur nepazudīs. Līdz nākamā gada sākumam bezdarbnieku skaits sasniegs 27 miljonus, ja vien mēs neuzsāksim jaunus un spēcīgākus Eiropas atveseļošanās centienus. Tāpēc mēs turpināsim savu uzsākto cīņu par vairāk un labāk koordinētiem ieguldījumiem jaunu darba vietu radīšanā un esošo darba vietu saglabāšanā. Mēs turpināsim iestāties par sociālo taisnīgumu un vienlīdzību. Eiropas pilsoņi joprojām paļaujas uz sociāldemokrātiskām vērtībām – pienācīgu darbu, labu izglītību, labu veselības aprūpi un tīru vidi. Eiropai joprojām ir nepieciešama sabiedrība, kurā ikviens var piedalīties, ieguldīt un gūt labumu,” uzsver Eiropas sociāldemokrātu līderis.