Par vēlēšanām un nākotni

Vēlos izteikt lielu paldies vēlētājiem, kuri atbalstīja mani Saeimas vēlēšanās. Tāpat esmu gandarīts par Latvijas tautu, kas šajās vēlēšanās ir balsojusi ļoti gudri! Tā sodījusi tos, kuri to ir pievīluši, kuriem bez klaja populisma nekā cita nebija, ko piedāvāt sabiedrībai. Bet uzticība ir dota tiem, kuri politikā ir jaunpienācēji, progresīvi domājoši vai jau ar savu līdzšinējo darbību ir pierādījuši savu godaprātu un profesionalitāti.

Personīgi man daudz nozīmē Jūsu atbalsts! Tagad es varu turpināt darbu jaunā līmenī, kas ļaus vieglāk realizēt idejas un pārliecību, kuru esmu paudis visu savu dzīvi un Jūs esat atbalstījuši demokrātiskās vēlēšanās. Latvijas kā valsts intereses man vienmēr stāvēs pirmajā vietā. Es vēlos būt valstsvīrs, kurš pirmkārt strādā valsts labā! Es esmu gatavs arī turpmāk atbalstīt rietumu sociāldemokrātisko ideju attīstību Latvijā, tai skaitā, atjaunojamās enerģijas īpatsvara palielināšanu Latvijas enerģētikā kā alternatīvu Krievijas gāzes adatai, progresīvo nodokļu sistēmas ieviešanu, stingri iestāšos pret korupciju un strādāšu pie tā, lai ieviestu arī citas Eiropā pašsaprotamas sociālās un ekonomiskās prakses.

Ņemot vērā to, ka esmu ievēlēts no Vienotības saraksta, kurā ieņēmu vienu no SCP pārstāvjiem atvēlētajām vietām, plānoju arī turpmāk plecu pie pleca strādāt ar šīs partijas biedriem un citiem Vienotības pārstāvjiem, lai risinātu oligarhu „treknajos gados” radītās problēmas. Esmu pārliecināts, ka labā sadarbība ar SCP, kuras sociālliberālās idejas ir ļoti līdzīgas tām, par ko iestājas modernā Eiropas sociāldemokrātija, kļūs par labu pamatni mūsu ideju un solījumu realizēšanai jaunajā Saeimā.

Esmu dzirdējis dažādas interpretācijas par to, ka esmu Vienotības un SCP biedrs, tādēļ man skaidri jāpasaka – es esmu pārliecināts sociāldemokrātijas idejas atbalstītājs un Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) biedrs. Partijas mainīt neesmu plānojis un pats nemainīšu! Es esmu gatavs LSDSP pārstāvēt Saeimā, ja partija ir gatava mainīties. Tāda ir labā prakse pasaules demokrātiskākajās valstīs.

Atis Lejiņš
Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) biedrs
politisko partiju apvienības “Vienotība” Saeimas frakcijas deputāts