Latvijas pensionāri ir pilsoniski aktīvi

Trešdien, 7. martā kopā ar Saeimas deputāti Initu Bišofu (ZRP) viesojos Rīgas Latviešu biedrības namā, kur tikāmies ar interesentiem no Pensionēto skolotāju kluba. Vispirms stāstījām par savu darbu Saeimā, pēc tam atbildējām uz neskaitāmiem jautājumiem.

Esmu jau agrāk piedalījies līdzīgos pasākumos, arī 10. Saeimas laikā – un katrs no tiem pierāda, ka arī mūsu pensionāri aktīvi interesējas par Latvijā notiekošo, satraucas par savas valsts tagadni un nākotni. Šoreiz runājām gan par visos laikos svarīgo, gan arī pavisam aktuālām lietām, piemēram, nule notikušo valodas referendumu.

Tika pieminēts arī iepriekšējais referendums, kurā tauta atbalstīja nopietnu toreizējā prezidenta lēmumu – atlaist LR 10. Saeimu un organizēt jaunas vēlēšanas. Šeit visu tikšanās dalībnieku domas sakrita – lēmums bija labs, Saeimas darbā kopš tā laika ir daudz pozitīvu izmaiņu. Pieņemti daudzi lēmumi, kas pirms tam, pateicoties oligarhu ēnai, likās neiespējami – gan par “nulles deklarāciju”, gan amatpersonu vēlēšanas atklātību, gan vēl citi. Arī šobrīd strādājam pie dažādu demokrātisko procedūru pilnveidošanas.

Paldies klubam par pasākuma organizēšanu un aicinājumu tajā piedalīties!