Par 2012. gada budžeta grozījumiem (ar video)

Pozitīvas ziņas! Gribētos uzsvērt, ka masu saziņas līdzekļos izskanējusī informācija par papildus 70 miljoniem budžetam nav īsti precīza – patiesībā ir papildus piešķirti pat 210 miljoni! Minētie 70 ir uzsvērti tāpēc, ka tās ir prioritātes veselības un satiksmes infrastruktūrām, un tās taču ir svarīgas jomas.

Jau šodien pl.14:30 Saeimas ārkārtas sēdē lemsim par šiem grozījumiem. Īsti šajā gadījumā nespēju saprast kritiku par to, ka nevar veikt budžeta grozījumus tekošajā gadā, jo tā esot sliktas administrācijas pazīme. Ja valstij ir radušies papildus ienākumi un IKP pieaudzis vairāk kā plānots, kāpēc nedarīt labu sabiedrībai? Piemēram, Slovēnija, kas ir jau Eiropas vidusmēra līmenī, arī šogad groza budžetu – turklāt viņi to ir spiesti samazināt, bet mums ir pat iespēja palielināt!

Protams, varējām jau naudu ieguldīt budžeta deficīta samazināšanā, taču, manuprāt, tas arī šobrīd ir pieļaujamās robežās un svarīgāk ir domāt par cilvēkiem. Ne velti esam vienīgā valsts Eiropā, kas šobrīd samazina nodokļus un tik un tā gūst pieaugumu budžetā.

Manuprāt, izaugsme ir jūtama it visur. Spilgts piemērs – mana dzimtā vieta, Jaunjelgava. Pēdējos divos gados – jauna katlumāja, jauna estrāde un parks (Eiropas līmenī), skaista promenāde gar Daugavas malu, jauns ceļš caur pilsētu ar jaunām ietvēm. Vai tās nav pozitīvas pārmaiņas?

Papildus iepriekš minētajam piedāvāju noskatīties video, kurā budžeta grozījumus komentē LR Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.