Vienas Eiropas lietu komisijas sēdes anatomija

1809komisija…jeb piebilde pie manis iepriekš sociālajos medijos paustā, komentējot šodienas rīta sēdi (skat. pievienoto bildi), kurā koalīcijas kvorumu ņēma un norāva kaut kāda otra, nepazīstama „apakškoalīcija”, kuru bīdīja un visādi citādi kustināja četri virzuļi.

Vispirms tā bija Saskaņas deputāte Jūlija Stepaņenko, kura mēģināja pilnībā uzurpēt varu, nemitīgi pārtraucot sēdes vadītāju. Jāatzīmē, ka viņas partijas kolēģi gan savu pārstāvi sevišķi neatbalstīja un palika sēdes telpā arī tad, kad vēlāk Stepaņenko demonstratīvi to pameta vienoti raitā solītī ar ZZS un NA.

Stepaņenko pozīciju, klātesošajiem par lielu pārsteigumu, atbalstīja arī nacionāļu deputāts Rihards Kols, kurš paziņoja, ka nevar piedalīties sēdē un tā jāpārceļ – piebildīšu, ka Stepaņenko priekšlikums bija sēdi noturēt pirmdien, jau pēc Briseles sanāksmes (svētdien tur satiekas valstu vēstnieki, lai sagatavotu pozīciju otrdienas iekšlietu ministru sēdei, kas savukārt gatavo trešdienas ārkārtas Eiropadomes sēdi). Šādā veidā mēs paši sevi izslēdzam no aprites un atsakāmies no savas iespējas piedalīties nozīmīgu lēmumu sagatavošanā…

Kolam pievienojās arī ZZS deputāts Armands Krauze, kurš arī aicināja atbalstīt Stepaņenko priekšlikumu – kā arī pameta sēdes telpu, kad tas nenotika.

Un visbeidzot, ja vēl nebūtu pieticis ar šoku no šo pozīcijas deputātu puses, treknu punktu uz „i” uzlika ZZS deputāts Edgars Putra, tāpat pametot sēdi. Atgādinu – Edgars Putra ir Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs, kurš ar šo rīcību, torpedējot valdības lēmumu, uzstājās pats pret savu ministri – Danu Reiznieci-Ozolu!

Paldies visiem augstajiem spēkiem, dienas otrajā pusē norisinājās tās pašas komisijas ārkārtas sēde, kurā tomēr pozīciju izdevās beidzot apstiprināt. Un Latvija turpinās pilntiesīgi piedalīties ES drošības politikas veidošanā!