Priekšā lieli izaicinājumi!

Aktīvajā politikā ienācu pavisam nesen – līdz ar „lietussargu revolūciju”. Jau ilgi pirms tam bija skaidrs, ka Latvija neiet pareizo ceļu, bet tajā brīdī Tautas partijas nekaunība pārsniedza jebkuras saprāta robežas. Tad arī es sev teicu: „Pietiek skatīties no malas! Ja gribu, lai Latvija mainās, jāiet un jācīnās!”.

Mana izvēle par labu sociāldemokrātiem bija loģiska – cik vien sevi atceros, esmu bijis pārliecināts sociāldemokrāts. Tā man ir bijusi vienīgā partija, kurā jebkad esmu bijis! Sociāldemokrāti, tāpat kā daudzas Latvijas partijas šodien ir nonākušas sarežģītā situācijā, kurā vienīgā pareizā izeja ir visiem rietumnieciski demokrātiskajiem spēkiem nākt kopā, aizmirst par sīkām domstarpībām, personīgām antipātijām un vienoties darbam, lai Latvija jau drīzā nākotnē Eiropas saimē iederētos ne vien formāli, bet arī pēc labklājības un demokrātijas augstākajiem standartiem. „Vienotība” neapšaubāmi ir kļuvusi par to lietussargu, zem kura pulcēties patiesi demokrātiskiem spēkiem!

Mums visiem kopā priekšā stāv lieli izaicinājumi. Lai gan ekonomikas zemākais punkts ir aiz muguras, valstī ir jāturpina konsekventas reformas. Valsts pārvaldei jākļūst modernai, pēc iespējas mazākai un mobilākai, nodokļu politika jāveido taisnīga un progresīva, lai spekulanti Latvijā justos apdraudēti, bet ražotāji un eksportētāji justu valsts atbalstu, politiskās partijas jāatsvabina no oligarhu un baņķieru naudas važām, lai lēmumi tiktu pieņemti sabiedrības, nevis Parex vai AŠ2 interesēs. Latvija jau pavisam tuvā nākotnē var kļūt par alternatīvās enerģijas ražotāj lielvalsti, mēs varam ne vien atteikties no Krievijas gāzes importa, bet paši eksportēt enerģiju un celt savu labklājību. To paliecinājis ne viens vien eksperts un zinātnieks. Tikai, lai tas viss notiktu, mums nepieciešami politiķi, kuri ir gatavi uzdrīkstēties, kuriem pirmajā vietā ir Latvijas Valsts intereses, nevis savas un savu ‘’čomu” vajadzības.

Neskaitāmas reizes tiekoties ar Vienotības politiķiem, esmu guvis pārliecību, ka mēs kopā varam paveikt visu iepriekš minēto. Es uzskatu, ka sociāli atbildīgai politikai ir jābūt par vieni no Latvijas valsts stūrakmeņiem – tam jāparādās jau nākamā gada budžeta veidošanas procesā. Šoreiz budžets ne vien jākonsolidē, bet konsolidācijai jābūt taisnīgai pret sabiedrību. Tam piekrīt vairums Vienotības politiķu, tādēļ arī esmu atsaucies Sabiedrības Citai Politikai līderu aicinājumam startēt vēlēšanās kopīgā sarakstā. Tas man ir liels izaicinājums, kuru esmu gatavs uzņemties Latvijas labā!