Baltijas Asamblejas sesija Viļņā

Šī gada 8. un 9. novembrī Viļņā norisinājās kārtējā Baltijas Asamblejas (BA) sesijas sēde, kurā Raimonda Vējoņa vadībā piedalījās arī Latvijas delegācija, tai skaitā es kā BA Ekonomikas, enerģētikas un inovāciju komisijas priekšsēdētāja vietnieks.

Šajā sēdē man bija izdevība nolasīt runu par Baltijas valstu sadarbību, attīstot vienotu ārējo ekonomikas politiku un kopīgus investīciju projektus. Tāpat nācās vadīt EEI komisijas sēdi, jo lietuviešu priekšsēdētājs nevarēja piedalīties.

Komisijas sēdē vienojāmies izsūtīt vēstules triju Baltijas valstu Ekonomikas ministriem ar jautājumu, kāds ir katrā valstī stāvoklis ar krājaizdevēju sabiedrībām un ko valdības dara, lai atbalstītu to darbību. Zināms, ka pirms kara Baltijas valstīs, tāpat kā trimdā, šīs sabiedrības spēlēja lielu lomu tautas labklājības celšanā.

Tāpat vienojāmies izsūtīt vēstules valdībām ar jautājumu, kāpēc netiek nekas darīts, lai veicinātu biomasas kopproduktu veicināšanu starp mūsu trijām valstīm. Viļņā Latvija rotācijas kārtībā uzņēmās BA prezidentūru, un tas nozīmēja, ka es (tāpat kā citi priekšsēdētāju vietnieki no Latvijas puses) kļuvu par komisijas priekšsēdētāju. Nāksies vairāk strādāt!

Mana runa pilnā apmērā būs drīzumā lasāma latviski un angliski šajā mājaslapā, kā arī Saeimas mājaslapā.