Labas ziņas

…Nodokļu krāpniekiem radītas pasaules līmeņa galvassāpes – pirms dažām dienām ES valstu līderu samitā Briselē, kurā piedalījās arī Valdis Dombrovskis, tika apstiprināta sistēma, kurā visas valsts piekrita apmainīties ar informāciju par nodokļiem, pēdējām padodoties Luksemburgai un Austrijai.

Tas nozīmē, ka tagad varēs izdarīt spiedienu arī uz Šveici, Lihtenšteinu, Monako, Andoru, Sanmarino – arī tām būs jāpiemērojas ES standartiem un jāsniedz šī informācija. Un no ES tam ir jāpāriet uz globālo līmeni – G8, G20, arī UECD (kurai mēs ceram pievienoties tuvākajā laikā).

Tāpat tika apstiprināts ātrās reaģēšanas pasākumu plāns, kas neļaus krāpties ar PVN, kā arī ierobežojumi agresīvajai nodokļu plānošanai – lai vienas valsts uzņēmēji nevarētu izmantot lētākus nodokļus citās dalībvalstīs. EP šajā dienā pieņēma arī rezolūcija, kurā uzdeva dalībvalstīm īstenot virkni pasākumu pret t.s. nodokļu oāzēm – un arī saskaņoja ar EK plānu sistēmas nepilnību novēršanai, jau minētās agresīvās nodokļu sistēmas apkarošanai. Līdz šim minētās nepilnības, saskaņā ar veiktajiem aprēķiniem, varēja nest līdz pat triljonam eiro zaudējumu gadā!