Latvijas delegācija atgriežas no Kijevas

Saeimā nupat notika preses konference, kurā Ojārs Kalniņš stāstīja par Kijevā pieredzēto. Pirmkārt, cilvēku solidaritāte esot vienreizēja! Sandra Kalniete esot atzinusi, ka cīņas gars esot tāds pats kā Latvijā barikāžu laikā. Pēc šaušanas ar kaujas patronām cilvēki saplūda Maidana laukumā un bija gatavi ziedot savas dzīvības. Tur jutās visdrošāk. Nekāda šķelšanās!

20 pozīcijas partijas pārstāvji pievienojās parlamentā opozīcijai! Cilvēku masa laukumā līdzinājās mūsu Dziesmu svētku apmeklētāju pūlim Mežaparkā. Cilvēki prasīja, lai ievieš sankcijas pret tiem, kas deva pavēli šaut uz cilvēkiem. Snaiperi nošāva trīs kājāmgājējus uz ielas, kur vēlāk brauca Ojārs Kalniņš, Sandra Kalniete, vēstniece Agrita Daudze. Ar gandarījumu cilvēki uzņēma ziņu, ka Saeima ceturtdien pirms plenārsēdes ieturēja klusuma brīdi kritušo piemiņai.

Izšķirīgās dienās par Ukrainas “būt vai nebūt” bija tikai divi latviešu pārstāvji, kuri tika sirsnīgi uzņemti, arī TV5 viņus intervēja Sv. Mihaela klosterī, kurā bija ierīkot lazarete. Iespējams, ka izšķirošo lomu nospēlēja trīs ES ārlietu ministri, kas tur palika visu nakti sarunās ar valdību. Tur bija Polijas Radeks Sikorskis, kas vadīja ES misiju. Kop ār ar viņu bija Vācijas Franks Steinmeijers un Francijas Lorāns Fabiuss.

Cilvēki nebaidījās – un uzvarēja!  Vai atbalsis neatskanēsies Krievijā?