Uzsaukums – aicinājums beidzot pārtraukt karu!

Tikai vēl pēc četriem gadiem atzīmēsim Latvijas 100 gadi! Vai līdz tam laikam nevaram panākt valstisko apziņu – un kopā ar tiem, kas tika mobilizēti gan Hitlera, gan Staļina armijās, un viņu ģimenes locekļiem kopā atzīmēt Latvijas Centrālās Padomes dibināšanas dienu, 13. augustu? Kāpēc tā diena atstāta novārtā?

LCP dibināšanu 1943. gadā iniciēja Konstantīns Čakste, talkā aicinot Latvijas partiju pārstāvjus. Un tā bija liela drosme – tā rīkoties vācu okupācijas laikā! Padomes mērķis bija atjaunot Latvijas neatkarību un demokrātiju, cīnoties gan pret vienu okupāciju, gan pret otru. Par to arī daudziem nācās maksāt ar savu dzīvību un cietumu. Abās okupācijās.

Tā vietā mums ir 16. marts un 9. maijs. Tie nav mūsu datumi!

Padomājiet, kā Latvija šodien un vēl pēc četriem gadiem izskatītos, ja Otrā Pasaules kara laikā mums nebūtu dibināta šī Centrālā Padome. Latviešu karavīri cīnījās pret sevi abās frontes pusēs ar Latviju savās sirdīs. Vienosim viņus – pārvarēsim Molotova-Ribentropa pakta sekas!

P.S. Te mans daļēji ar augšminēto saistīts komentārs laikrakstā “SestDiena” šī gada 8. martā – atbilde uz jautājumu “Vai Krimas notikumu scenārijs varētu atkārtoties Latvijā, un ko darīt, lai to nepieļautu?”

_ukraina1