Par grozījumiem FKTK likumā

Mani iebildumi Vjačeslavam Dombrovskim (Saskaņa), debatējot par grozījumiem Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likumā (zem video pieejama teksta stenogramma).

Saeimas sēdes stenogrammas fragments:

“Godātais Prezidij! Kolēģi! Man jau izklausās, ka visa šitā lielā runāšana “pret” ir tāda smalka, nu, mašinērija, to varētu tā saukt, ABLV bankas aizstāvībai. Bet es jūs aicinu izlasīt pagājušā gada, 2018. gada, februārī FinCEN ziņojumu. Tas ir diezgan briesmīgs. Un pēc tam, cik es jūtu, notiek visādi zemstrāvas mēģinājumi, nu, cīnīties pret to.

Es gribētu divas lietas pateikt kolēģim Dombrovskim. Nu, te ir intervija “Dienas Biznesā”… viņš jau arī neklausās, protams. Bet pagājušajā gadā, kad viņš paredzēja… kā paredzēja, ka Latviju sagaida katastrofa, ja slēgs ABLV banku. Un es saprotu to, arī tas spīdīgais izdevums “Certus”, ko apmaksāja ABLV banka, ko viņš arī vadīja, vai ne, kas mums pienāca pastkastītēs, to arī paredzēja. Nu, jūs to visu varat izlasīt un to spīdīgo izdevumu arī varat izlasīt… “Certus” laikam skaitījās. Un nekas no tā nesanāca, tā ka, ko jūs paredzat, nu, es mazliet šaubos, ka pareģojums būs pareizs.

Otrais. Te “Swedbank” tika pieminēta. Jā, nu, man jau naudas nav tur iekšā, bet es gribēju pateikt – tie līgumi, kas ir ar bankām Rietumos vismaz, tie ir līgumi, tos ārkārtīgi grūti pārkāpt, ja atlaiž bankas vadītāju, nu, tad maksā to līgumu, vai ne? Tie bija… es nezinu, vai tie bija divarpus miljardi kronas vai eiro, bet kas notika pēc tam, kad nomainīja augstāko vadību un ne tikai vienu cilvēku? Notika pēc tam, kā jūs paši esat lasījuši avīzēs, nodibināja īpašu nodaļu “Swedbank”, kas maksā “Swedbank” pāri par miljardu eiro, kas vairs tādas lietas nepieļaus. Tā ir nauda jau!

Paldies par uzmanību.”