Baltijas Asambleja tiekas Viļņā

Piektdien Lietuvas galvaspilsētā Viļņā norisinājās Baltijas Asamblejas organizētā austrumu partnerības konference “Can We Deliver? Setting our Course over the next Ten Years”, kurā piedalījās arī Latvijas parlamenta pārstāvju grupa, mani ieskaitot. Šeit daži foto no pasākuma ar komentāriem.

1. Ar runu uzstājas LR Saeimas spīkere Ināra Mūrniece; fonā redzami Latvijas un Lietuvas ārlietu ministri – Edgars Rinkēvičs un Linas Linkevičus. Mūrniece teica, ka Latvija vasarā piedāvās austrumukraiņu bērniem no Opaskas iespēju atpūsties un padzīvot miera apstākļos tās sadraudzības pilsētā Ogrē.

2. Gruzijas parlamenta ārlietu komisijas priekšsēdētāja Sofija Katsarava atgādina, ka Krievija vēl joprojām okupē 20% Gruzijas zemes. Gruzija šobrīd priekšzīmīgi izpilda reformas, lai būtu gatava iestāties Eiropas Savienībā.

3. Ukrainas parlamenta ārlietu komisijas priekšsēdētāja Hanna Hopko aicina aizdomāties par to, ka Krievijai visur ir skaidra stratēģija, kamēr rietumiem pret Krieviju – diemžēl ne vienmēr.

4. Latvijas un Ukrainas parlamentārieši – Atis Lejiņš un Hanna Hopko.