Baltijas Asamblejas 33. sesija

Vēl iepriekšējās Saeimas darba noslēguma periodā – 23.-24. oktobrī paspēju piedalīties Tallinā notiekošajā Baltijas Asamblejas 33. sesijā un 20. Baltijas Padomes sanāksmē – kā Baltijas Asamblejas Ekonomikas, enerģētikas un inovāciju komitejas priekšsēdētāja vietnieks.

Ar savu uzrunu uzstājos sadaļā „ES Austrumu partnerība”. Savulaik Eiropas politiķu – Karla Bildta un Radoslava Sikorska ierosinātās ES Austrumu partnerības mērķis bija un ir pasteidzināt Eiropas integrāciju un eiropeiskās reformas tajās austrumu kaimiņvalstīs, kuras vēlas savā attīstībā tiekties demokrātijas, labklājības un tiesiskuma virzienā. Pirms plašākām debatēm runāja arī mans kolēģis, Saeimas Ārlietu komitejas priekšsēdētājs – deputāts Ojārs Ēriks Kalniņš, iepazīstinot klātesošos ar ļoti labu šīs partnerības analīzi.

Debašu gaitā atļāvos atzīmēt, ka – pretēji nesen dibinātajam Rail Baltica kopuzņēmumam – ir izgāzusies cita Baltijas Asamblejas rezolūcija: pilnīgs fiasko ir sanācis ar ieceri būvēt reģionālu sašķidrinātās gāzes terminālu. Bet labi, ka ir vismaz viens nacionālais – Lietuvā; šaubos gan, ka ar to pietiks – arī Latvijai un Igaunijai visdrīzāk nāksies būvēt savus.

foto: Ernests Dinka