Budžets 2015. gadam – pieņemts!

Nevaru noturēties, nepaudis prieku par virsrakstā minēto – it īpaši, ņemot vērā šobrīd austrumu kaimiņvalstī notiekošo: pieņemt Latvijas budžetu brīdī, kad Krievijas ekonomikā būtu iestājies pilns krahs, varētu izrādīties daudz sarežģītāk – taču esam paspējuši. Turklāt tas ir ļoti labs budžets, kuru pozitīvi izjutīs nākamgad katrs Latvijas iedzīvotājs.

Kā labu zīmi redzu arī to, ka piedzīvots gadījums (par ko arī neformālās tikšanās laikā pēc budžeta pieņemšanas izteicās mūsu Ministru prezidente Laimdota Straujuma – turklāt man šķiet, tā pat ir pirmā tāda reize!), kad kādas nozares ministrija atsakās no naudas par labu citai nozarei, neskatoties uz to, ka tās ministriju vada citas partijas pārstāvis. Protams, tas ir pilnīgi normāli – vienkārši tieši Latvijā tā līdz šim parasti nenotika. Tagad ar šo un vispār veselu rindu pēdējo gadu lēmumu (nulles deklarāciju, atklātām amatpersonu vēlēšanām u.c.), manuprāt, arvien sparīgāk ejam īstas rietumu demokrātijas virzienā.

Uz šīs labās nots vēlos Jums – maniem lasītājiem, sekotājiem sociālajos tīklos, vēlētājiem un vispār visiem Latvijai piederīgajiem -, novēlēt gaišus un priecīgus Ziemassvētkus un, protams, laimīgu Jauno, 2015. gadu!