30 gadi atjaunotajai neatkarībai!

Labdien, augsti godājamie Latvijas iedzīvotāji!

Šķiet, šodien bija mans skaistākais 4. maijs Saeimā. Pat neskatoties uz pandēmijas ieviestajiem apgrūtinājumiem parlamenta darba norisē, bija tik daudz pozitīvu iespaidu un emociju! Īpaši atzīmēšu Saeimas spīkeres Ināras Mūrnieces svinīgo uzrunu, kuras laikā mēs cēlāmies kājās, lai ar aplausiem godinātu deputātus, kuri pirms 30 gadiem piedalījās vēsturiskajā balsojumā par 4. maija deklarāciju. Pirms šīs runas tika arī demonstrēta īsa vēstures filma.

Ja runājam par šopavasar visu pasauli pārņēmušo sērgu – tas, kā Latvija ir līdz šim izturējusi šo vīrusa triecienu, un tas, kā sagaidījām mūsu cilvēkus no ārzemēm un ko uzzinājām no viņu pieredzes tur, – tas liks daudziem novērtēt Latviju!

Mūrnieces k-dzes runas pilno tekstu Jūs varat izlasīt Saeimas mājaslapā https://www.saeima.lv/lv/aktualitates/saeimas-zinas/28920-inara-murniece-latvijas-republikas-neatkaribas-atjaunosanas-30-gadadiena-smelsimies-speku-pasu-pieredze. Labprāt ieteiktu Jums izlasīt arī Ojāra Ērika Kalniņa atmiņas par minēto balsojumu, kuras viņš nesen paudis intervijā Eiropas latviešu laikrakstam “Brīvā Latvija”: http://www.brivalatvija.lv/sakumlapa/4-maijs-un-latviesu-politiska-liktena-paversieni.

Priecīgus svētkus!